ZA PRSTE POLIZAT: /

Napravite mekanu i sočnu bućnicu za samo pola sata

Sezona je bundeve ili buće - prekrasne i zdrave jesenske namirnice koju možete koristiti u kulinarstvu na nebrojeno mnogo ukusnih načina...

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Sastojci:

- 250 g. posoljene, naribane i ocijeđene bundeve - 250g svježeg kravljeg sira - 1 jaje - 400 g. kiselog vrhnja - sol - kupovne kore za savijače (500 g.) - malo maslaca (ili ulja po želji)

Priprema:

Naribanu bundevu posolite i ostavite da izađe tekućina iz nje, zatim je dobro ocijedite i stavite na kuhinjsku krpu. Ocijedite je još jednom da još tekućine iscuri ako je išta ostalo. U posudu stavite ocijeđenu bundevu, propasirani kravlji sir, vrhnje, jaje i sol.

Sve zajedno dobro izmiješajte i isprobajte smjesu kako biste procijenili je li dovoljno slana. Na kuhinjsku krpu stavite jednu koru, poškropite je s malo mlijeka i ulja, pa stavite drugu, isto ponovite i treću koru također...

Rasporedite nadjev do pola kore i onda zarolate kao štrudlu. Stavite u pleh koji je namašćen maslacem (ili uljem) i stavite peći u zagrijanu pećnicu 20-25 minuta na 180°C do zlatno rumene boje.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx