
U ovoj preukusnoj Red Velvet torti od sladoleda uživat ćete na sutrašnji praznik, ali i ostatak tjedna

Ovo izgleda nevjerojatno primamljivo
Ako ste danas raspoloženi za pečenje prefine torte u kojoj ćete moći uživati na sutrašnji Praznik rada, ali i ostatak tjedna, onda je ova preukusna red velvet torta od sladoleda savršen odabir! Pogledajte koji su vam sastojci potrebni i kako se priprema, pa se bacite na posao;
300 grama kristal šećera
110 grama omekšanog maslaca
2 jaja
300 grama glatkog brašna
240 mililitara mlijeka
tri velike žlice kakaa u prahu
tri velike žlice crvene boje za kolače
jedna mala žlica octa
jedna mala žlica sode bikarbone (ili praška za pecivo)
110 grama omekšanog krem sira
395 grama zaslađenog kondenziranog mlijeka
oko 470 grama slatkog vrhnja
U veliku zdjelu dodajte šećer i maslac te miksajte dok smjesa ne postane kremasta. U međuvremenu, dok miksate, u smjesu dodajte dva jaja (ali jedno po jedno). Nakon što je smjesa postala glatka, polako dodajte brašno i mlijeko i miješajte dok se sastojci ne spoje. Kad smjesa bude ujednačena, dodajte dvije velike žlice kakaa u prahu te ponovno dobro promiješajte. Zatim u smjesu za biskvit dodajte one tri žlice crvene boje za kolače te ponovno miješajte.
Pripremite posudicu u koju zatim stavite jednu žličicu octa, pa u nju dodajte žličicu sode bikarbone. Promiješajte smjesu te je dodajte u crvenu smjesu za biskvit i lagano miksajte. Pripremljenu smjesu nakon toga stavite u posude za pečenje (dvije okrugle, jednake veličine - ili u jednu dublju posudu, pa biskvit kasnije prerežite na pola). Stavite biskvit/e u unaprijed zagrijanu pečnicu na 180 stupnjeva Celzija i pecite oko 20 minuta. Kad biskvite izvadite iz pečnice, pustite ih da se ohlade, a za to vrijeme pripremite kremu od sladoleda.
U posudu dodajte kondenzirano mlijeko i krem sir te sve zajedno miješajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte i slatko vrhnje te miksajte otprilike tri minute, dok smjesa ne postane gusta. Smjesu nakon miksanja stavite u frizer na otprilike dva sata, kako bi se ohladila i stisnula. Nakon jednog sata je izvadite iz frizera i promiješajte te vratite da stoji još jedan sat. (Vjerojatno možete koristiti i istu količinu unaprijed pripremljenog sladoleda, najbolje bi bilo onog od vanilije, samo ga morate dobro ohladiti).
Važno je da biskvit bude dobro ohlađen, a homemade sladoled dobro stisnut, kako se ne bi rastopio kad ga krenete stavljati na biskvit. A slaganje je jednostavno - na prvu polovicu biskvita dodajte polovicu pripremljene kreme od sladoleda, na kremu dodajte drugu polovicu biskvita i dodajte ostatak kreme. Tortu prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na nekoliko sati (najpoželjnije bi bilo osam sati). Nakon što se ohladi, tortu premažite pripremljenim šlagom te pospite čokoladnim ili šarenim mrvicama (ili možete preskočiti ovaj korak). I to je to - u ovoj ćete torti uživati cijeli tjedan!













