Kuhinja i recepti /

Tko ne bi probao ovo? Jestivi balon od helija desert je koji želimo i u našim restoranima!

Renomirani američki chef Grant Achatz smislio je zanimljiv desert koji poslužuje svojim gostima u Alinea restoranu u Chicagu. Riječ je o jestivom prozirnom balonu koji je punjen helijem

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Balon je napravljen od karamele zelene jabuke, a vezica kojom je balon svezan, napravljena je od dehidriranih jabuka tako da je u potpunosti jestiva. Koliko je ovaj desert popularan, govori i činjenica da je na njihovom meniju već nekoliko godina te ga gosti vrlo rado naručuju. Iako su neki u početku bili pomalo skeptični, nakon kušanja ovog netipičnog deserta zapravo su dosta oduševljeni. Kako kažu, najbolji način da ga pojedete, je da prvo isisate cijeli helij iz njega. To zvuči zanimljivo!

Alinea je inače ugledni restoran koji ima tri Michelinove zvjezdice. Kako nastaje balon, možete pogledati i u videu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Izdvojeno
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx