
Tko joj može odoljeti? Našli smo odličan recept za panna cottu, garantirano ćete se zaljubiti

Ako se još uvijek niste okušali u pripremanju ovog poznatog deserta, ne znate što propuštate
Ova kremasta talijanska slastica jednostavno se priprema i zahtijeva tek nekoliko sastojaka. Jedina specifična stvar koja vam treba za pripremu jesu keramičke zdjelice koje se mogu nabaviti u svakoj većoj trgovini. Panna cottu možete jesti direktno iz njih ili, za veći vizualni užitak, možete je i izvaditi iz zdjelica pa preliti preljevom.
0,5 l mlijeka
0,5 l vrhnja za kuhanje
150 g šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
prstohvat soli
1 vrećica bijele mljevene želatine
300 g šumskog voća
2 žlice šećera
Pomiješati želatinu s par žlica vode i pustite da odstoji oko 5 minuta. U dubljoj posudi zagrijte mlijeko i vrhnje (ne smije zavrijeti) te nakon jedne minute dodajte šećer.
Miješajte na laganoj vatri sve dok se šećer ne otopi, a zatim dodajte želatinu, ekstrakt vanilije i prstohvat soli.
Smjesu ravnomjerno rasporedite u malo nauljene keramičke posudice i stavite ih u hladnjak da se dobro ohlade, barem nekoliko sati.
Za preljev prokuhati voće sa šećerom koje se ne smije raspasti te ga preliti po panna cotti.


















