Kuhinja i recepti /

Tko joj može odoljeti? Našli smo odličan recept za panna cottu, garantirano ćete se zaljubiti

Ako se još uvijek niste okušali u pripremanju ovog poznatog deserta, ne znate što propuštate

VOYO logo
VOYO logo

Ova kremasta talijanska slastica jednostavno se priprema i zahtijeva tek nekoliko sastojaka. Jedina specifična stvar koja vam treba za pripremu jesu keramičke zdjelice koje se mogu nabaviti u svakoj većoj trgovini. Panna cottu možete jesti direktno iz njih ili, za veći vizualni užitak, možete je i izvaditi iz zdjelica pa preliti preljevom.

Sastojci:

0,5 l mlijeka

0,5 l vrhnja za kuhanje

150 g šećera

1 žličica ekstrakta vanilije

prstohvat soli

1 vrećica bijele mljevene želatine

300 g šumskog voća

2 žlice šećera

Priprema:

 

Pomiješati želatinu s par žlica vode i pustite da odstoji oko 5 minuta. U dubljoj posudi zagrijte mlijeko i vrhnje (ne smije zavrijeti) te nakon jedne minute dodajte šećer.

Miješajte na laganoj vatri sve dok se šećer ne otopi, a zatim dodajte želatinu, ekstrakt vanilije i prstohvat soli.

Smjesu ravnomjerno rasporedite u malo nauljene keramičke posudice i stavite ih u hladnjak da se dobro ohlade, barem nekoliko sati.

Za preljev prokuhati voće sa šećerom koje se ne smije raspasti te ga preliti po panna cotti.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali