OPASNE ZA JELO /

Ove namirnice uopće ne smiju u zamrzivač, a mnogi ih stavljaju: Moglo bi vas šokirati što im se događa 'ispod nule'

7. Svježe povrće: Stavljanje salate u zamrzivač s namjerom da se ponovno iskoristi svakako nije dobra ideja. Nakon pola dana u hladnjaku začinjena salata postane daleko od ukusne, a čak se ni nenapravljena ne može predugo držati na niskim temperaturama. Zamisli što bi se dogodilo da se u zamrzne voda iz salate - rezultat bi bila nejestiva salata. Isto vrijedi i za povrće bogato vodom. Stavi li se svježe povrće u zamrzivač, ono će postati premekano, primjerice, krumpir i krastavac. Naime, krumpir je bogat škrobom i vodom pa ako se zamrzne i potom odmrzne, za ručak bi imali mljackav i neukusan krumpir.
Foto: Shutterstock
7. Svježe povrće: Stavljanje salate u zamrzivač s namjerom da se ponovno iskoristi svakako nije dobra ideja. Nakon pola dana u hladnjaku začinjena salata postane daleko od ukusne, a čak se ni nenapravljena ne može predugo držati na niskim temperaturama. Zamisli što bi se dogodilo da se u zamrzne voda iz salate - rezultat bi bila nejestiva salata. Isto vrijedi i za povrće bogato vodom. Stavi li se svježe povrće u zamrzivač, ono će postati premekano, primjerice, krumpir i krastavac. Naime, krumpir je bogat škrobom i vodom pa ako se zamrzne i potom odmrzne, za ručak bi imali mljackav i neukusan krumpir.
8 /12
VOYO logo

Neka hrana može razviti opasne bakterije, a druga će izgubiti svoju teksturu i postati neukusna za jelo.

VOYO logo
Pogledaj još galerija