
Stilist za hranu - umijeće ukrašavanja jestivog

U Hrvatskoj foodstyling kao zanimanje još nije poznato, ali svakako će uskoro ući na velika vrata.
Teodora Sijarto uskoro pokreće vlastitu tvrtku za
"To ne znači da će hrana koju vidite na slici u kuharici, TV reklami ili na prospektu restorana biti jednako privlačna i uživo kad vam je serviraju, jer foodstyling raspolaže brojnim trikovima koji služe cilju, ali su ponekad nespojivi s jestivošću", otkrila je Teodora za
Interes za ovo zanimanje Teodori je došao u vrijeme trudnoće, pa je prikupila literaturu te preko interneta i raznih kuharskih radionica povezala se s food-stilistima iz svijeta, posebice iz Los Angelesa, te počela iskušavati ideje, a svoje izvore čuva kao i mađioničari svoje trikove.
Ono što food-stilisti po svijetu koriste u svom poslu, a kreće se od motornog ulja, glicerina, vate, laka za kosu, dezodoransa, šprica, ljepila, pa sve do do kreme za cipele - Teodori je užasno jer ona ipak preferira prirodno i jestivo.
Na sajmu hrane u Portugalu oduševio ju je jedan kuhar iz japanskog “Hiltona” koji je demonstrirao magnetizam istočnjačke hrane u kojoj je glavna poanta što manja termička obrada hrane, a u kojoj je
Treba znati značenje













