Kuhinja i recepti /

Spas u zadnji čas: Tri brzinska božićna kolača koji će se svima svidjeti, ne peku se i jednostavno se rade

Neće ti oduzeti više od pola sata

VOYO logo
VOYO logo

Volimo jesti kolače, ali nekada ih nemamo vremena peći i provoditi sate u kuhinji. Da ne ostaneš zakinuta, kao ni tvoji gosti, evo tri super brza recepta za tri odlična kolača. Zahvali nam kasnije :)

Lažna mađarica

Mađarica zahtijeva dugu pripremu, a ovo joj je dostojna zamjena.

Sastojci:

 

8 dcl vode

5 žlica šećera

250 g maslaca

200 g čokolade za kuhanje

1 kg Sport keksa

Glazura

20 dkg čokolade za kuhanje

pola litre slatkog vrhnja

Priprema:

 

Prokuhaj vodu, šećer, maslac i čokoladu za kuhanje dok se sve ne rastopi. Makni s vatre i unutra stavi kekse.

Dobro ih promiješaj s čokoladom dok se svi do jednog ne rastope. Smjesu ravnomjerno rasporedi po protvanu i zagladi ju.

Otopi čokoaldu u vrhnju i prelij je po kolaču. Ostavi kolač da se ohladi, a zatim ga spremi u hladnjak i pusti da se dobro ohladi.

 

Rum kuglice

Rum kuglice su vizualno privlačne i okusno fantastične te ih možeš uvaljati u bilo što - kokos, čokoladne mrvice, šećer ili nešto četvrto.

Sastojci:

 

150 g čokolade

50 g maslaca

150 g miješano mljevenih lješnjaka i badema

2 žlice ruma + 2 žlice smeđeg šećera

2 žlice ruma

Priprema:

 

Čokoladu otopi s maslacem na pari te u nju dodaj lješnjake i bademe. Rum i šećer zagrijavaj na vatri sve dok se šećer ne rastopi.

Kada se rum ohladi, dodaj ga u čokoladu i dobro promiješaj. U smjesu dodaj još dvije žlice ruma i promiješaj.

Žlicom vadi smjesu i oblikuj je u kuglice. Stavi ih u hladnjak da se stisnu, a potom ih uvaljaj u kokos, cimet, šećer ili koji god posip želiš.

 

Čokoladne oblatne

Bake ih pripremaju već desetljećima i uvijek su odlične. Ovo je definitivno najjednostavniji i najbrži recept za oblatne.

Sastojci:

 

pola litre mlijeka

pola kg šećera

250 g margarina

4 žlice brašna

1 jaje

100 g čokolade za kuhanje

oblatne

Priprema:

 

Pomiješaj sastojke i kuhaj ih oko 7 minuta, a zatim pusti smjesu da se ohladi. Pripremi oblatne i kada se smjesa ohladila, njome premaži prvu oblatnu, na smjesu stavi drugu oblatnu i tako maži i slaži.

Obično se stavljaju četiri oblatne, ali broj možeš prilagoditi vlastitim željama.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali