Kuhinja i recepti /

Špageti s rajčicom i bosiljkom: Ovaj recept obožavala je Audrey Hepburn, a i vas bi mogao oduševiti

Ovaj recept za špagete koji je obožavala poznata glumica prilično je jednostavan

VOYO logo
VOYO logo

Audrey Hepburn svi znamo kao prekrasnu i elegantnu damu, odličnu glumicu i plesačicu, ali jeste li znali da je Audrey bila dosta vješta i u kuhinji?

Njen je sin Sean Hepburn Ferrer u svojoj knjizi Audrey Hepburn, An Elegant Spirit napisao kako je njegova mama, naime, imala "ozbiljnu ovisnost" o ugljikohidratima.

'Spaghetti al pomodoro'

A njeno su omiljeno jelo bili špageti s rajčicom i toliko ih je obožavala da ih je pripremala barem jednom tjedno.

Sigurne smo da ste sad prilično ogladnjeli i da želite isprobati njen prilično jednostavan recept, koji se nalazi u nastavku. Uživajte!

Sastojci:

 

1 manji luk (narezati)

2 češnja češnjaka (narezati)

2 mrkve (sitno narezati)

2 stabljike celera (sitno narezati)

2 velike konzerve Roma rajčice

1 veći svežanj svježeg bosiljka

2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1 pakiranje špageta (od pola kile)

sol (po želji)

naribani parmezan (po želji)

Priprema:

 

U veći lonac stavite luk, češnjak, mrkvu, celer i rajčice te dodajte maslinovo ulje. Zatim uzmite pola svežnja bosiljka i odvojite listove te ih dodajte u lonac. Umak ostavite da lagano krčka oko 45 minuta te pritom povremeno promiješajte (i usitnite rajčice).

Nakon 45 minuta, kada povrće omekša, ugasite štednjak i ostavite umak da odstoji 15-ak minuta.

Skuhajte špagete u vreloj vodi (u koju po želji dodajte sol). Zatim ih ocijedite.

Kušajte umak koji je odstajao i dodajte sol (po potrebi).

Servirajte špagete uz bogatu količinu umaka, na vrh naribajte parmezan i dodajte ostatak listića bosiljka. Dobar tek! :)

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali