SNAĐITE SE: /

Umjesto praška za pecivo upotrijebite sodu bikarbonu - ali postoji kvaka

Koliko vam se puta dogodilo da ste željeli pripremiti neko pecivo ili poslasticu, ali niste imali praška za pecivo? Postoji trik kojim se u takvoj situaciji možete poslužiti.

VOYO logo
VOYO logo

Ako niste znali, u nedostatku praška za pecivo prilikom pečenja kolača i peciva možete koristiti sodu bikarbonu.

Naravno, soda nikada neće imati isti efekt kao prašak za pecivo, no možete ju upotrijebiti u kriznim situacijama. Samo morate imati na umu da nikad ne biste smjeli u kolač staviti i jedno i drugo jer će mu to pružiti neugodan okus.

Također zapamtite da od praška za pecivo kolači rastu u visinu, a od sode bikarbone u širinu, pa to imajte na umu kada birate lim za pečenje.

Ako se u receptu koriste prašak za pecivo, kakao prah ili gustin, najbolje je da takve sastojke izmiješate s brašnom, a zatim sve zajedno prosijete. Na taj će se način prašak za pecivo, gustin ili kakao ravnomjerno rasporediti i dobit ćete bolji biskvit.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali