
Idealna proljetna salata iz kuhinje vrhunskog chefa, savršena ravnoteža slatkog i kiselog

S toplijim vremenom stiglo je i vrijeme za laganije obroke.
Osvježavajuća i lagana, salata od tikvica, naranče i badema pravi je dokaz da jednostavni sastojci mogu stvoriti sofisticiran okus. Hrskave bademe, sočne kriške naranče i tanke trake svježih tikvica povezuje lagani preljev na bazi maslinovog ulja i limuna. Rezultat? Savršena ravnoteža slatkog, kiselog i orašastog okusa, idealna kao predjelo ili lagani prilog uz ribu i bijelo meso.
Inspiracija dolazi iz Italije! Slične kombinacije često se nalaze u mediteranskoj kuhinji, gdje je pravilo "manje je više", a svježi sastojci vode glavnu riječ.
U nastavku slijedi cijeli postupak u tekstualnom obliku, a ako želite i pomoć videa cijeli tijek kuhanja– posjetite MasterMeal stranicu. Samo budite strpljivi i sve će ići laganini.
Za salatu od tikvica, naranče i badema potrebno je znati jednu tehniku, 1) Kako pripremiti namirnice za salatu od tikvica, naranče i badema
A nakon toga sve serviramo na tanjur.
Krenimo!
Recept za salatu od tikvica, naranče i badema
Potrebne namirnice:
Naranča (1 kom)
Maslinovo ulje (1 žlica)
Rukola (50 g)
Papar mljeveni
Sol
Limeta sok (45 g)
Badem (60 g)
Tikvica (1 kom)
Postupak:
Operemo povrće
Naranči ogulimo koru pa je narežemo na segmente
Bademe stavimo u vrećicu. Potom ih udaramo batom ili drugim čvrstim tupim predmetom sve dok ih ne usitnimo
U posudu narežemo tikvice na tanke ploške. Najlakše nam je to učiniti uz pomoć mandoline kako bi ploške bile što tanje
Sve ranije namirnice stavimo u posudu i promiješamo
Dodamo sok limete
Dodamo sol i papar po potrebi te maslinovo ulje
Dobro promiješamo
Serviranje:
Na tanjur serviramo začinjenu salatu
Po salati rasporedimo segmente naranče, skutu i ostale namirnice
Dekoriramo sve usitnjenim bademima.
Dobar tek,
POGLEDAJTE GALERIJU










