
Zdrav i balansiran obrok: Pripremite otkošteni zabatak s crnom rižom i coleslaw salatom
Ovo je jelo idealno za one koji vole balansirani i zdravi obrok pun kontrasta i užitka
Otkošteni zabatak poslužen uz aromatičnu crnu rižu i osvježavajuću coleslaw salatu predstavlja savršen spoj sočnog mesa, bogatih okusa i hrskavih povrtnih tekstura. Crna riža dodaje jelu nutritivnu vrijednost, dok coleslaw salata pruža laganu kiselkastu svježinu koja uravnotežuje cijeli obrok. Ovo je jelo idealno za one koji vole balansirani i zdravi obrok pun kontrasta i užitka.
Recept za otkošteni zabatak s crnom rižom i coleslaw salatom
Sastojci:
Otkošteni zabatak 500 g
Crna riža 250 g
Soja 0,1 dcl
Đumbir 10 g
Med 1 žlica
Češnjak 1 režanj
Crveno zelje 200 g
Mladi luk 1 kom
Ljubičasti luk 1 manja glavica
Mrkva 1 kom
Limun 1 kom
Sezam 1 žličica
Priprema:
Otkošteni zabatak mariniramo sa češnjakom, medom, đumbirom, sojom i suncokretovim uljem te zapečemo na tavi. Pripazite da pečete na srednje jakoj vatri da vam med i soja nebi zagorili i pustili gorčinu.
Crnu rižu namočimo u vodi i pustimo par sati, nakon toga je procijedimo. Rižu kuhamo u omjeru 2/1, u blago posoljenoj vodi.
Crveno zelje, ljubičasti luk i mrkvu naribamo, sitno nasjeckamo mladi luk i začinimo sa maslinovim uljem, limunovim sokom, te solju i paprom.
POGLEDAJTE GALERIJU
POGLEDAJTE VIDEO Kus kus salata s pilećim stripsima, recept za lagani obrok













