RECEPT TJEDNA /

Ideja za ručak: Započnite laganim rižotom, podebljate pekom i na kraju se zasladite

Katarina Kovačević Jusić večerom je oduševila goste i odnijela je pobjedu u zadarskom tjednu popularne emisije

VOYO logo
VOYO logo

Zadarski tjedan 'Večere za 5' pobjedom je zatvorila Katarina Kovačević Jusić. Dvadesetdevetogodišnja profesionalna vojnikinja ugostila je Marijanu, Marinu, Danijela i Valentina u svom domu u Zadru, gdje živi s roditeljima, mužem i malom kćerkicom. ''Volim što je meso jer je cijeli tjedan bila riba'', komentirala je Marina, a Danijel dodao: ''Izdvojio bih najviše teletinu, janjetinu volim, ali teletina mi je zakon!''.

Popularnu emisiju možete pratiti na RTL-u, kao i na platformi Voyo.

Predjelo

Povrtni rižoto

Riža arborio 

2 crvena luka 

2 mrkve 

1 paprika zelena 

1 paprika crvena 

250 g gljiva 

Malo sira

Malo maslaca

Povrće isjeckati na sitne kockice (osim gljiva) te staviti na maslinovo ulje da se prži, kad luk požuti, ubaciti gljive koje smo prethodno izrezali na tanke fetice. Poklopiti da gljive puste svoj sok. Dodati cca 2-2.5 šake riže i postepeno dodavati vodu da ne zagori dok riža ne bude gotova. Pred kraj dodati dvije šnite topivog sira i malo maslaca.

Glavno jelo

Peka

Janjetina 

Teletina 

Krumpiri 

Mrka 

Crveni luk 

Češnjak 

Naložiti vatru na kaminu.

U tepsiju složiti meso (prethodno začinjeno vegetom, soli i paprom).

Krumpire izrezati na četvrtine. Začiniti krumpir i povrće te složiti preko mesa.

Staviti pod peku, pokriti peku žarom. Nakon pola sata staviti meso na vrh. Nakon drugih pola sata okrenuti meso. Peći 1 sat i 15 min.

Desert

Panacota

0.5 L mlijeka 

0.5 L slatko vrhnje (vrhnje za šlag)

150g šećera

2 vanilin šećera

Želatina 

Šumsko voće 

U lonac (po mogućnosti u kojem ne zagara mlijeko) staviti mlijeko, slatko vrhnje, šećer i vanilin šećer i pustiti da zakuha.

U šalicu sa strane staviti pet žlica vode i istresti želatinu da se stisne.

Kad mlijeko zakuha skinuti s vatre te ubaciti želatinu i promiješati da se rastopi.

Izliti kremu u posude po želji i staviti u frižider da se stisne. Kad se stisne taj donji dio deserta, pravimo gornji dio.

Staviti šumsko voće u lonac s tri žlice šećera i mješati dok se šećer ne otopi i dobijemo sok. Preliti voće po kremi.

POGLEDAJTE VIDEO Godišnje bacimo više od 70 kilograma hrane po stanovniku. Iznenadit ćete se kad vidite statistiku

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali