RECEPT TJEDNA /

Tajanstveni trokut oduševit će vaše ukućane, a slasne čaše neće proći neopaženo

Božena Breški ugostila je Dianu, Natašu, Nevenku i Darija u Varaždinu i za večeru osvojila maksimalnih četrdeset bodova

VOYO logo
VOYO logo

Božena Breški ugostila je svoje protukandidate drugi dan sjevernohrvatskog tjedna "Večere za 5". Božena je već sudjelovala u showu i tada je osvojila 38 bodova, a odlučila se prijaviti opet jer jako voli izazove. Ovaj put je i pobijedila. Domaćica je osvojila maksimalan broj bodova. ''Večera je danas bila genijalna, vidi se po ocjeni - nemam što drugo reći'', zaključila je jedna od gošći.

Popularnu emisiju možete pratiti na RTL-u, kao i na platformi Voyo.

Predjelo

Tajanstveni trokut

500 g tosta

600 g sira

500 g namaza sirnog

30 dkg majoneze

300 g šunke

5 krastavaca

5 jaja

Izmješa se vrhnje i majoneza te se podjeli u pet zdjelica, na pet jednakih djelova. U prvi dio se nariba šunka, u drugi jaja, u treći krastavci, u četvrti sirni namaz. Na protvanj vodoravno složimo tost jedan do drugoga, namažemo prvom smjesom (vrhnje, majoneza, šunka), stavimo opet red tosta, pa drugu smjesu (s jajima) i tako napravimo četiri kata. Između druga dva kata su smjese s krastavcima i sirnim namazom. Na gornji red tosta naribamo sir. Stavimo sve na par sati u hladnjak te nakon toga, kada se sve stisne režemo trokute.

Glavno jelo

Jelo na finjaka

1kg medaljona

30 dkg pancete

1kg širokih rezanaca

2dcl vrhnja za kuhanje

pola kilograma maskarpone sira

korica limuna

pola kg brokule

pola dcl vina

2 režnja češnjaka

Široke rezance skuhamo kao i brokulu. S rezancima i brokulom poslužimo umak koji se radi na sljedeći način: prvo se na maslacu poprži češnjak te se ulije vrhnje pa sir maskarpone, zatim kuhana brokula i začini. Medaljoni se ''obuku'' u pancetu i peku.

Desert

Čaše slasti

Pola kile mljevenih keksi

10 dkg maslaca

1 dcl mljeka

10 dkg šećera

pola litre šlaga

2 želatine500 g borovnice

2 jagode za ukrašavanje

Voćna kupola:

1 ananas od 2 kg

2kg jabuka

2kg crvenog grepa

2 kg naranči

1,5 kg kivija

1 kg grožda

Keksi se pomješaju sa otopljenim margarinom i utisnu u čašu u kojoj poslužujemo desert. U šlag se stavi želatina i sir – to se sve izmiksa. Borovnica se prokuha te se potom u nju stavi želatina. Narežemo jagode. Slažemo sloj po sloj u čaši, a prethodno narezane jagode slažemo oko cjele čaše. Od slojeva prvo idu keksi s margarinom, zatim sloj smjese s šlagom, pa sloj borovnice, te ponovno šlag i na vrhu za ukras borovnica.

Voćnu kupolu se složi sve redom u obliku piramide u ananas.

POGLEDAJTE VIDEO Francuski veleposlanik otkrio nam je recept za jednostavnu i finu tortu: Evo što vam treba

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali