
Tajanstveni trokut oduševit će vaše ukućane, a slasne čaše neće proći neopaženo

Božena Breški ugostila je svoje protukandidate drugi dan sjevernohrvatskog tjedna "Večere za 5". Božena je već sudjelovala u showu i tada je osvojila 38 bodova, a odlučila se prijaviti opet jer jako voli izazove. Ovaj put je i pobijedila. Domaćica je osvojila maksimalan broj bodova. ''Večera je danas bila genijalna, vidi se po ocjeni - nemam što drugo reći'', zaključila je jedna od gošći.
Popularnu emisiju možete pratiti na RTL-u, kao i na platformi Voyo.
Predjelo
Tajanstveni trokut
500 g tosta
600 g sira
500 g namaza sirnog
30 dkg majoneze
300 g šunke
5 krastavaca
5 jaja
Izmješa se vrhnje i majoneza te se podjeli u pet zdjelica, na pet jednakih djelova. U prvi dio se nariba šunka, u drugi jaja, u treći krastavci, u četvrti sirni namaz. Na protvanj vodoravno složimo tost jedan do drugoga, namažemo prvom smjesom (vrhnje, majoneza, šunka), stavimo opet red tosta, pa drugu smjesu (s jajima) i tako napravimo četiri kata. Između druga dva kata su smjese s krastavcima i sirnim namazom. Na gornji red tosta naribamo sir. Stavimo sve na par sati u hladnjak te nakon toga, kada se sve stisne režemo trokute.
Glavno jelo
Jelo na finjaka
1kg medaljona
30 dkg pancete
1kg širokih rezanaca
2dcl vrhnja za kuhanje
pola kilograma maskarpone sira
korica limuna
pola kg brokule
pola dcl vina
2 režnja češnjaka
Široke rezance skuhamo kao i brokulu. S rezancima i brokulom poslužimo umak koji se radi na sljedeći način: prvo se na maslacu poprži češnjak te se ulije vrhnje pa sir maskarpone, zatim kuhana brokula i začini. Medaljoni se ''obuku'' u pancetu i peku.
Desert
Čaše slasti
Pola kile mljevenih keksi
10 dkg maslaca
1 dcl mljeka
10 dkg šećera
pola litre šlaga
2 želatine
2 jagode za ukrašavanje
Voćna kupola:
1 ananas od 2 kg
2kg jabuka
2kg crvenog grepa
2 kg naranči
1,5 kg kivija
1 kg grožda
Keksi se pomješaju sa otopljenim margarinom i utisnu u čašu u kojoj poslužujemo desert. U šlag se stavi želatina i sir – to se sve izmiksa. Borovnica se prokuha te se potom u nju stavi želatina. Narežemo jagode. Slažemo sloj po sloj u čaši, a prethodno narezane jagode slažemo oko cjele čaše. Od slojeva prvo idu keksi s margarinom, zatim sloj smjese s šlagom, pa sloj borovnice, te ponovno šlag i na vrhu za ukras borovnica.
Voćnu kupolu se složi sve redom u obliku piramide u ananas.
POGLEDAJTE VIDEO Francuski veleposlanik otkrio nam je recept za jednostavnu i finu tortu: Evo što vam treba















