
Predobar snack, predjelo ili prilog: Napravite najfiniji hummus ikad

Pokrijte se dekicom, skuhajte čaj i uživajte u hummusu koji ste sami napravili
Hummus je odličan tijekom cijele godine, ali po svojoj izuzetnoj boji posebno privlači nepce kada dođe jesen. Specifičan je po tome što u njega možete dodati još neke osim klasičnih sastojaka pa ga tako dodatno obogatiti.
Slanutak se još bolje slaže sa, primjerice, slaninom, a mrkva svojom slatkoćom balansira okus te hummusu daje predivnu boju.
45 dag narezane mrkve
150 g konzerviranog ili skuhanog slanutka
3 žlice tahini paste (pasta od sezama)
sok 1 limuna
2 žlice maslinovog ulja
3 češnja češnjaka
prstohvat kajenskog papra
sol, crni papar
pečena hrskava slanina, peršin i indijski oraščići za ukras
Skuhajte mrkvu dok ne omekša, sklonite s vatre i pustite da se ohladi. U blender dodajte mrkvu, slanutak, tahini, limunov sok, maslinovo ulje, češnjak, kajenski papar te sol i crni papar po želji.
Blendajte dok smjesa nije glatka i bez grudica. Dodajte još maslinovog ulja ako je potrebno, odnosno ako je hummus pregust.
Prebacite hummus u tanjur te ukrasite hrskavom slaninom, peršinom, indijskim oraščićima te poškropite maslinovim uljem. I ne zaboravite uživati!


















