
Pranje sirove piletine uzrokuje trovanje

Rezultati najnovijih istraživanja Britanske agencije za ispravnost hrane pokazuju da se pranjem sirove piletine prije termičke obrade širi opasna bakterija campylobacter, koja uzrokuje trovanje.
Britanska agencija za ispravnost hrane tvrdi da ispiranje sirove piletine predstavlja potencijalni rizik od širenja bakterija po radnoj površini, u radijusu od čak 90 cm, prenosi
Naime, prema istraživanju, 65% sirove piletine sadrži bakteriju
arti-201005310063006
Kuhanjem se bakterija uništava, no ako se pranjem sirove peradi proširi po radnoj površini, može kontaminirati drugu hranu koja nije predviđena za kuhanje, nego se konzumira sirova.
arti-201002120236006 FSA razmatra načine kojima bi se reducirala kontaminacija peradi duž proizvodne linije. Jedan od njih je dezinfekcija mesa antimikrobnim sredstvom, točnije razrijeđenom mliječnom kiselinom, metodom koja se primjenjuje na Novom Zelandu, ali još nije odobrena u EU.
U Engleskoj se svake godine bakterijom
arti-201005310063006 arti-201004220433006 arti-201002120236006














![[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!](http://cdn2.net.hr/media/2025/05/15/1112653/LS-a42b82f8-3173-11f0-9750-72c51a5f9be6-360.webp?1747926638)
[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!

Na današnji dan napustio nas je jedan od najvećih svih vremena: Njegovim odlaskom više ništa nije bilo kao prije
