
Piletina u umaku od jogurta, jabuka i grožđica

Jelo koje se vrlo brzo sprema, ukusno je i daje pomalo orijentalni okus. Jogurt će mesu dati mekoću i sočnost, a jabuke i grožđice slatkoću koja će se izvrsno spojiti s ljutim curryjem.
Sastojci:
2 fileta bijelog mesa 1 glavica luka 1 žličica curry-ja 1 žlica grožđica 1 veća kisela jabuka 3 dl jogurta svježi peršin sol, papar maslinovo ulje
Priprema:
Piletinu narezati na kockice, začiniti paprom i solju, preliti maslinovim uljem i pustiti da odleži 15 minuta.
Luk očistiti i usitniti, a jabuku oguliti i narezati na kockice.
Meso kratko popržiti na malo ulja pa izvaditi sa strane. Na isto ulje dodati luk i jabuke i dinstati dok ne omekšaju.
Dodati curry, grožđice i promiješati, pa nakon 5 minuta dodati jogurt.
Ubacite meso i kuhati na laganoj vatri dok ne omekša, a na kraju dodati malo peršina.
Poslužite uz rižu i salatu.






![[KVIZ] Koliko znaš o naočalama?](http://cdn2.net.hr/media/2025/06/04/1296697/H-c11c7b63-62e9-48ab-95eb-e2384188d3bb-550.webp?1749020945)







![[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!](http://cdn2.net.hr/media/2025/05/15/1112653/LS-a42b82f8-3173-11f0-9750-72c51a5f9be6-360.webp?1747926638)
[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!

Na današnji dan napustio nas je jedan od najvećih svih vremena: Njegovim odlaskom više ništa nije bilo kao prije

Ancelotti mlađi odgađa samostalnu karijeru, pomagat će ocu i na novom poslu




