
Pečeno pile punjeno graškom i cvjetačom

Fino, hrskavo i pikantno pečenje. Pileće meso uz dodatak slanine i graška zadovoljit će svakog gurmana. Poslužite uz pečeni krumpir i pirjano povrće, te čašu crnog vina.
Sastojci: 1 pile 200 g slanine 200 g suhog graška 100 g cvjetače 2 kriške kruha bez korice 2 žlice maslaca 2 jaja svježi peršin mlijeko sol i papar
Priprema: Pile oprati i posušiti, a za to vrijeme grašak skuhati na laganoj vatri, procijediti i ispasirati.
Cvjetaču kratko prokuhati i ocijediti, slaninu narezati na tanke ploškice. Kruh natopiti u mlijeko pa dobro iscijediti.
Maslac pjenasto umutiti, dodati ocijeđen kruh, propasirani grašak, razmućena žumanca, cvjetaču, pa dobro izmiješati i po ukusu dodati soli i papra. Na kraju umiješati usitnjen peršin.
Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, pažljivo ga sjediniti sa smjesom od graška.
Pile posoliti, pažljivo puniti pripremljenim nadjevom, a izvana obložiti slaninom. Otvor pričvrstiti čačkalicom, a slaninu uvezati koncem.
Ovako napunjeno pile staviti u pleh sa zagrijanim maslacem, preliti vrelim uljem i peći u zagrijanoj pećnici na 200 °C.
Gotovo staviti na topli tanjur, ukloniti čačkalice i poslužiti s pirjanim povrćem, pečenim krumpirom i salatom. Po potrebi, radi lakšeg rezanja, možete maknuti slaninu i poslužiti je uz piletinu.







![[KVIZ] Koliko znaš o jezerima u Hrvatskoj?](http://cdn2.net.hr/media/2025/02/24/786171/H-a99f3cb2-f2a7-11ef-af93-ee0b203e749c-550.webp?1749330926)






![[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!](http://cdn2.net.hr/media/2025/05/15/1112653/LS-a42b82f8-3173-11f0-9750-72c51a5f9be6-360.webp?1747926638)
[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!

Na današnji dan napustio nas je jedan od najvećih svih vremena: Njegovim odlaskom više ništa nije bilo kao prije
