
Svježina u svakom zalogaju: Pečeni pileći batak i zabatak s kremom od cvjetače

Ovaj uravnoteženi obrok pruža svježinu i zadovoljstvo u svakom zalogaju
Pečeni pileći batak i zabatak s nježnom kremom od cvjetače, sotiranom mrkvom i svježim mahunama predstavljaju savršen spoj sočnog mesa i bogatih povrtnih okusa. Kremasta tekstura cvjetače obogaćuje jelo, dok sotirana mrkva i mahune dodaju laganu slatkoću i hrskavost. Ovaj uravnoteženi obrok pruža svježinu i zadovoljstvo u svakom zalogaju.
Recept za pečeni pileći batak i zabatak, s kremom od cvjetače, sotiranom mrkvom i mahunama
Sastojci:
Pileći batak i zabatak 2 kom
Pola cvjetače
Mlijeko
Luk 1 manja glavica
Maslac 100g
Mahune 150g
Mrkva 100g
Češnjak 1 režanj
Ružmarin 1 grančica
Priprema:
Pileći batak zabatak posolimo, popaprimo i pouljimo. Stavimo na zagrijanu tavu s kožom prema dolje i pečemo dok ne dobimo lijepu zlatnu boju, zatim okrenemo, kratko poprižimo, dodamo maslac, ružmarin i češnjak pa stavimo u zagrijanu pečnicu na 175° cca 15 min.
U malom lončicu na maslacu sotiramo luk, zatim dodamo narezanu cvjetaču. Kad nam se cvjetača malo popirja prelijemo cvjetaču mlijekom i kuhamo dvadesetak minuta. Kad nam cvjetača omekša prebacimo u posudu u kojoj ćemo blendat kremu, ali tekućinu dodajte polako da vam krema ne bi bila rijetka. Dok miksate slobodno dodajte koju kockicu maslaca za ljepšu teksturu.
Mrkvu i mahune narežemo na jednake komade te blanširamo. Na zagrijanu tavu dodamo maslinovo ulje, malo maslaca, dodamo mahune i mrkvu, kratko popržimo, dodamo limunov sok i maknemo s vatre.
Serviramo tako da prvo stavimo kremu od cvjetače, sotirano povrće, a na kraju stavimo pečeno meso.
POGLEDAJTE GALERIJU
POGLEDAJTE VIDEO Kus kus salata s pilećim stripsima, recept za lagani obrok
















