MAGNET /

Svježina u svakom zalogaju: Pečeni pileći batak i zabatak s kremom od cvjetače

Ovaj uravnoteženi obrok pruža svježinu i zadovoljstvo u svakom zalogaju

VOYO logo
VOYO logo

Pečeni pileći batak i zabatak s nježnom kremom od cvjetače, sotiranom mrkvom i svježim mahunama predstavljaju savršen spoj sočnog mesa i bogatih povrtnih okusa. Kremasta tekstura cvjetače obogaćuje jelo, dok sotirana mrkva i mahune dodaju laganu slatkoću i hrskavost. Ovaj uravnoteženi obrok pruža svježinu i zadovoljstvo u svakom zalogaju.

Recept za pečeni pileći batak i zabatak, s kremom od cvjetače, sotiranom mrkvom i mahunama

Sastojci:

Pileći batak i zabatak 2 kom

Pola cvjetače

Mlijeko

Luk 1 manja glavica

Maslac 100g

Mahune 150g

Mrkva 100g

Češnjak 1 režanj

Ružmarin 1 grančica

Priprema:

Pileći batak zabatak posolimo, popaprimo i pouljimo. Stavimo na zagrijanu tavu s kožom prema dolje i pečemo dok ne dobimo lijepu zlatnu boju, zatim okrenemo, kratko poprižimo, dodamo maslac, ružmarin i češnjak pa stavimo u zagrijanu pečnicu na 175° cca 15 min.

U malom lončicu na maslacu sotiramo luk, zatim dodamo narezanu cvjetaču. Kad nam se cvjetača malo popirja prelijemo cvjetaču mlijekom i kuhamo dvadesetak minuta. Kad nam cvjetača omekša prebacimo u posudu u kojoj ćemo blendat kremu, ali tekućinu dodajte polako da vam krema ne bi bila rijetka. Dok miksate slobodno dodajte koju kockicu maslaca za ljepšu teksturu.

Mrkvu i mahune narežemo na jednake komade te blanširamo. Na zagrijanu tavu dodamo maslinovo ulje, malo maslaca, dodamo mahune i mrkvu, kratko popržimo, dodamo limunov sok i maknemo s vatre.

Serviramo tako da prvo stavimo kremu od cvjetače, sotirano povrće, a na kraju stavimo pečeno meso.

POGLEDAJTE GALERIJU

POGLEDAJTE VIDEO Kus kus salata s pilećim stripsima, recept za lagani obrok

 

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali