Kuhinja i recepti /

Pečeni list s kaparama u maslacu

Vrlo ukusna bijela morska riba koja se može pripremati na razne načine. Izvrsna je na žaru, a njezini fileti mogu se pržiti na malo maslinova ulja ili pripremiti kao hladno jelo uz umak.

VOYO logo
VOYO logo

Priprema:

Ribu očistite i maknite joj kožu, posolite, poprskate limunovim sokom, pospite brašnom i stavite u vatrostalnu posudu premazanu maslacem.

Ribu pecite u pećnici na donjoj rešetki na temperaturi od 180 stupnjeva 10 do 15 minuta, dok ne postane zlatnožuta.

Pečenu ribu stavite na pladanj i ukrasite kriškama limuna, a na svaku krišku stavite žličicu nasjeckanog peršina i kapara. Sve prelijte otopljenim maslacem.

U ukusnom listu možete uživati bez priloga iako se izvrsno spaja s kuhanim i pečenim krumpirom, kao i s hladnim kiselkastim umacima.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali