Kuhinja i recepti /

Pečena govedina u senfu, juha od višanja i tiramisu

Obiteljsko okupljanje ili dolazak prijatelja na ručak ne mora vas osuditi na maratonsko kuhanje. Evo par jednostavnih recepata.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Hladna juha od višanja

Sastojci:

300 g višanja bez koštica 3 žumanjka 1 žlica brašna 1 žlica šećera 1 dl kiselog vrhnja prstohvat cimeta

Priprema:

Očišćene višnje staviti u 8 dl kipuće vode s malo šećera i cimeta po ukusu. Kuhati 10 minuta nepoklopljeno, na srednjoj temperaturi.

U međuvremenu razmutiti brašno s nekoliko žlica hladne vode, zatim ga lagano, uz miješanje, dodati u juhu. Kuhati još 10 minuta, maknuti s vatre i dodati umućeno vrhnje sa žumanjkom. Ohladite u hladnjaku i poslužite ukrašeno po izboru.

Pečenka na švicarski

Sastojci:

1 kg govedine 2 žlice masti povrće za juhu 1 glavica luka 1 žličica brašna 1 žličica pirea od rajčica 2 žlice kiselog vrhnja 3 do 4 kriške sira ementalera 3 do 4 tanka režnja masne slanine 1 žlica gorušice sol papar

Priprema:

Meso istucite batom, utrljajte malo soli i papra, i popirjajte na naglo samo minutu s obje strane u tavi u kojoj ste rastopili mast.

Izvadite meso i premažite ga senfom, obložite naizmjenično komadima sira i slanine te sve zajedno učvrstite, zavežite kuhinjskim koncem.

Na mast u tavi dodajte povrće i luk te lagano popržite. Dodajte meso, zalijte s malo kipuće vode, pustite da voda ispari i dodajte pire od rajčica pomiješan s vodom.

Meso je potrebno pirjati u pokrivenoj tavi na blagoj temperaturi dok ne postane mekano, do tri sata, a u međuvremenu po potrebi dolijevajte toplu vodu. Nakon pirjanja, ugasite vatru, pustite da meso odstoji nekih 15 minuta i narežite ga.

Možete ga poslužiti uz kuhani ili pire krumpir ili tjesteninu.

Neodoljivi tiramisu

Sastojci:

500 g mascarpone sira 150 g piškota 200 ml skuhane jake crne kave 40 ml konjaka 4 žumanjka 80 g šećera 1 prutić vanilije 2 žlice vina kakao prah

Priprema:

Kalup za kolač obložite piškotama koje ste prethodno natopili u 100 ml ohlađene jake, crne kave.

Izvaditi sredinu iz prutića vanilije i umiješati je u sir, zatim dodati pjenasto umućene žumanjke i šećer i na kraju, dodati nekoliko kapi vina.

Polovinu kreme rasporediti po složenim piškotama, poravnati, preko njih poslagati preostale piškote i poprskati ih kavom.

Na ovako pripremljen kolač izlijte preostalu kremu. Pokriti folijom i držati u hladnjaku do posluživanja. Izrežite kolač, posujte s kakao prahom i poslužite.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Izdvojeno
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx