
Recept za špinat koji se topi u ustima: Tri dodatna sastojka mijenjaju cijelu priču

Ovo zdravo i pristupačno povrće može postati kremasto i aromatično uz dodatak tri sastojka preporučena od profesionalnih kuhara.
Njihovi tajni sastojci su aromatično bilje, parmezan i vrhnje za kuhanje.
Kako napraviti ukusan špinat
Ovo je recept za kremasti špinat.
Sastojci:
1 kg špinata
2 žličice maslinova ulja
1 žlica maslaca
2 žlice narezanog crvenog luka
malo ljute mljevene paprike
prstohvat muškatnog oraščića
1 žličica narezane kore limuna
3/4 šalice vrhnja za kuhanje
2 žlice parmezana
Priprema:
U duboki lonac ulijte maslinovo ulje i špinat pa dinstajte nekoliko minuta, a zatim procijedite i stavite na ubrus da se ocijedi. Istopite maslac pa propržite crveni luk, dodajte soli, papra, mljevene paprike, muškatnog oraščića i narezane kore limuna.
Ulijte vrhnje za kuhanje, promiješajte i kada zakuha, dodajte sjeckani špinat. Dobro umiješajte i posipajte parmezanom.
Ostavite na štednjaku još dvije minute, a zatim poslužite.










