
Ovih osam ljetnih koktela možete smiksati u pet minuta i zatim jednostavno uživati

Uživanje i osvježenje u jednom
Ljetni kokteli jedan su od boljih načina da se osvježite i rashladite sad kad se temperature često i u kasno poslijepodne ne spuštaju ispod 30 stupnjeva. Pronašle smo neke genijalne i jednostavne recepte za večere s frendicama i ljetne kućne partyje (i vjerujemo da će svatko pronaći nešto za sebe).
2 žličice naribane limunove korice
100 grama šećera
1 limun (narezan na tanke krugove) i nekoliko polumjeseca za ukrašavanje
1 boca šampanjca
pola litre limunade
U zdjelici pomiješajte šećer i limunovu koricu. Rubove čaša za šampanjac premažite limunom i uvaljajte u smjesu šećera i limunove korice (da se zalijepi). U svaku čašu stavite jedan narezan kolutić limuna. Čašu do pola napunite šampanjcem, a drugu polovicu limunadom. To je to!
- Delish
120 mililitara soka od limete
3 žličice šećera (za svaku čašu po jedna)
svježa metvica
malo ananasa
malo jagoda
malo borovnica
180 mililitara bijelog ruma
gazirana voda
Pripremite tri čaše i u svaku stavite jednaku količinu soka od limete. Zatim u svaku dodajte po žličicu šećera, po dva listića mente i po šačicu ili dvije voća (u jednu ananas, u drugu jagode, u treću borovnice). Promiješajte sastojke u čaši i zatim u čaše stavite kockice leda. U svaku čašu dodajte 60 mililitara ruma i dodajte malo gazirane vode. Ukrasite voćem i listićima mente po želji.
12 jagoda (plus još nekoliko za ukrašavanje)
200 grama šećera
180 mililitara vode
1 žličica mljevenog crnog papra
listovi Thai bosiljka (ali može i običan bosiljak, malo ćemo varati)
20 mililitara limunova soka
45 mililitara Smirnoff No. 21 votke
gazirana voda
Sirup od jagoda: Miksajte jagode, šećer, vodu i papar dok se ne sjedine.
Koktel: U čaši za koktel pomiješajte nekoliko listića bosiljka sa sirupom od jagode. Dodajte sok od limuna i votku te led. Promiješajte. Stavite u čaše u koje ste prethodno stavili kockice leda i dodajte malo gazirane vode. Ukrasite komadićima jagode i listićima bosiljka.
polumjeseci naranče za ukrašavanje
šećer za čaše
60 mililitara tekile
1 boca šampanjca
120 mililitara soka od naranče
malo Granedina (opcionalno)
Vrh čaša premažite narančom i umočite u šećer da se zalijepi. U svaku čašu dodajte 30 ml tekile i dodajte šampanjac da se čaša do pola napuni. Do kraja je napunite sokom od naranče (i opcionalno dodajte par kapi Grenadina, ako ga nađete u trgovinama). Ukrasite narančama i poslužite!
30 mililitara bijelog ruma
malo tamnog ruma
30 mililitara likera od kokosa
60 mililitara soka od ananasa
komadići ananasa
Sve sastojke pomiješajte zajedno i poslužite u visokim čašama uz slamku. Komadiće ananasa možete iskoristiti za ukrašavanje na samom kraju. Uživajte!


















