RIJEŠITE IH SE /

Ove namirnice ne smiju dugo stajati u smočnici: Mogu se pokvariti ili postati opasne

26. Čokoladni sirup: Ako čokoladni sirup držite u smočnici, okus mu se s vremenom može pokvariti jer nema puno konzervansa. U hladnjaku može ostati svjež i ukusan dulje vrijeme. Ako počne mijenjati boju, teksturu ili ima čudan miris – više nije siguran za upotrebu. Zatvorite ga dobro nakon svake upotrebe i održavajte sirup hladnim.
Foto: Shutterstock
26. Čokoladni sirup: Ako čokoladni sirup držite u smočnici, okus mu se s vremenom može pokvariti jer nema puno konzervansa. U hladnjaku može ostati svjež i ukusan dulje vrijeme. Ako počne mijenjati boju, teksturu ili ima čudan miris – više nije siguran za upotrebu. Zatvorite ga dobro nakon svake upotrebe i održavajte sirup hladnim.
27 /27
VOYO logo

Iako su smočnice praktično rješenje za pohranu hrane, nisu idealno mjesto za sve namirnice. Neke od njih s vremenom gube hranjivu vrijednost, okus i svježinu, dok druge mogu postati i zdravstveno rizične. Nepravilno skladištenje često dovodi do kvarenja hrane i nepotrebnog bacanja.

Pogledajte u galeriji koje namirnice ne smiju dugo stajati u smočnici.

VOYO logo
Pogledaj još galerija