RIJEŠITE IH SE /

Ove namirnice ne smiju dugo stajati u smočnici: Mogu se pokvariti ili postati opasne

25. Mljeveni začini: Paprika, kurkuma ili muškatni oraščić mogu izgubiti okus i miris već nakon dvije do tri godine. Tada nisu štetni za konzumaciju, ali više neće imati aromu. Ako začin više ne miriši intenzivno kad ga protrljate među prstima znači da se istrošio. Čuvajte začine u tamnim staklenkama, daleko od štednjaka i izvora topline.
Foto: Pixabay
25. Mljeveni začini: Paprika, kurkuma ili muškatni oraščić mogu izgubiti okus i miris već nakon dvije do tri godine. Tada nisu štetni za konzumaciju, ali više neće imati aromu. Ako začin više ne miriši intenzivno kad ga protrljate među prstima znači da se istrošio. Čuvajte začine u tamnim staklenkama, daleko od štednjaka i izvora topline.
26 /27
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Iako su smočnice praktično rješenje za pohranu hrane, nisu idealno mjesto za sve namirnice. Neke od njih s vremenom gube hranjivu vrijednost, okus i svježinu, dok druge mogu postati i zdravstveno rizične. Nepravilno skladištenje često dovodi do kvarenja hrane i nepotrebnog bacanja.

Pogledajte u galeriji koje namirnice ne smiju dugo stajati u smočnici.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pogledaj još galerija
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx