IZNENADIT ĆETE SE /

Ove 23 namirnice ne biste trebali jesti sirove: Neke od njih sadrže opasne toksine

16. Brokula - Ona nakon kuhanja ima brojne nutricionističke koristi. Ako se pravilno kuha, može povećati količinu spojeva koji se bore protiv raka koji se nazivaju glukozinolati, rekla je dijetetičarka Allison Knott. "Jedna studija proučavala je učinak kuhanja brokule na pari u odnosu na prženje ili kuhanje i otkrila je da kuhanje na pari čuva ili povećava glukozinolate, dok prženje i kuhanje uzrokuju značajnu degradaciju spojeva", otkrila je Knott. A vašem probavnom sustavu može biti puno lakše obraditi brokulu ako je kuhana, a ne konzumirana sirova.
Foto: Pixabay
16. Brokula - Ona nakon kuhanja ima brojne nutricionističke koristi. Ako se pravilno kuha, može povećati količinu spojeva koji se bore protiv raka koji se nazivaju glukozinolati, rekla je dijetetičarka Allison Knott. "Jedna studija proučavala je učinak kuhanja brokule na pari u odnosu na prženje ili kuhanje i otkrila je da kuhanje na pari čuva ili povećava glukozinolate, dok prženje i kuhanje uzrokuju značajnu degradaciju spojeva", otkrila je Knott. A vašem probavnom sustavu može biti puno lakše obraditi brokulu ako je kuhana, a ne konzumirana sirova.
17 /24
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Postoji mnogo namirnica koje se mogu jesti sirove. Zapravo, neke od njih treba konzumirati na ovaj način. To, međutim, nije slučaj za svaku hranu u našoj prehrani.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pogledaj još galerija
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx