IZNENADIT ĆETE SE /

Ove 23 namirnice ne biste trebali jesti sirove: Neke od njih sadrže opasne toksine

6. Jaja - Vjerojatno vas ne čudi da se jaja ne smiju jesti sirova zbog moguće kontaminacije bakterijom Salmonela. "Kako bi se osiguralo da su sve postojeće bakterije ubijene, jaje treba kuhati na sigurnoj temperaturi, a to je 63 ℃. Ako se jaja pomiješaju s drugim sastojcima, treba ih kuhati na 72 ℃, rekla je Delvito. Ona predlaže korištenje pasteriziranih jaja ili proizvoda od jaja ako recept zahtijeva sirova jaja.
Foto: Shutterstock
6. Jaja - Vjerojatno vas ne čudi da se jaja ne smiju jesti sirova zbog moguće kontaminacije bakterijom Salmonela. "Kako bi se osiguralo da su sve postojeće bakterije ubijene, jaje treba kuhati na sigurnoj temperaturi, a to je 63 ℃. Ako se jaja pomiješaju s drugim sastojcima, treba ih kuhati na 72 ℃, rekla je Delvito. Ona predlaže korištenje pasteriziranih jaja ili proizvoda od jaja ako recept zahtijeva sirova jaja.
7 /24
VOYO logo

Postoji mnogo namirnica koje se mogu jesti sirove. Zapravo, neke od njih treba konzumirati na ovaj način. To, međutim, nije slučaj za svaku hranu u našoj prehrani.

VOYO logo
Pogledaj još galerija