NJAM, HRSKAVO /

Pekarski krumpir kao iz restorana: Pronašli smo recept koji izaziva zazubice

Napravite najhrskaviji pekarski krumpir pomoću par jednostavnih savjeta

VOYO logo
VOYO logo

Pekarski krumpir je odličan prilog uz meso, a nekada se nedjeljni ručak nije mogao zamisliti bez njega.

Potrebna su samo dva sastojka i malo začina da napravite jedan od najukusnijih priloga. Kada procijedite krumpir, malo ga protresite kako bi bio što hrskaviji. U bespućima interneta pronašli smo vrlo zanimljiv recept.

Recept za hrskave krumpire

Sastojci:

1 kg krumpira

120 g masti

1 žličica soli

1 žlica svježih listova timijana

Priprema:

Krumpir ogulite pa izrežite i kratko kuhajte (nekih 11 minuta). Stavite mast na lim za pečenje pa istopite u pećnici. Gotov krumpir procijedite, malo protresite, a onda stavite u lim za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva Celzija oko 30-35 minuta, a 15 minuta pred kraj pečenja okrenite krumpir.

Gotov krumpir servirajte, posolite i poslužite s listovima timijana.

POGLEDAJTE VIDEO: Svi bi jeli krumpir, ali domaćeg nema. Sve je manje i uvoznog, a mogli bi ga plaćati i do 15 centi više

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali