
Pekarski krumpir kao iz restorana: Pronašli smo recept koji izaziva zazubice

Pekarski krumpir je odličan prilog uz meso, a nekada se nedjeljni ručak nije mogao zamisliti bez njega.
Potrebna su samo dva sastojka i malo začina da napravite jedan od najukusnijih priloga. Kada procijedite krumpir, malo ga protresite kako bi bio što hrskaviji. U bespućima interneta pronašli smo vrlo zanimljiv recept.
Recept za hrskave krumpire
Sastojci:
1 kg krumpira
120 g masti
1 žličica soli
1 žlica svježih listova timijana
Priprema:
Krumpir ogulite pa izrežite i kratko kuhajte (nekih 11 minuta). Stavite mast na lim za pečenje pa istopite u pećnici. Gotov krumpir procijedite, malo protresite, a onda stavite u lim za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva Celzija oko 30-35 minuta, a 15 minuta pred kraj pečenja okrenite krumpir.
Gotov krumpir servirajte, posolite i poslužite s listovima timijana.



![[KVIZ] Koliko znaš o naočalama?](http://cdn2.net.hr/media/2025/06/04/1296697/H-c11c7b63-62e9-48ab-95eb-e2384188d3bb-550.webp?1749020945)











