PRIPAZITE! /

Ova hrana je puna soli: Prekomjerna konzumacija može imati ozbiljne posljedice

10. Gotova jela od krumpira: Prerađena jela od krumpira često su bogata solju. Priprema svježih jela od krumpira omogućuje bolju kontrolu nad unosom soli. Osim soli, ova jela često sadrže i zasićene masnoće. Korištenje začinskog bilja može poboljšati okus bez dodatne soli.
Foto: Shutterstock
10. Gotova jela od krumpira: Prerađena jela od krumpira često su bogata solju. Priprema svježih jela od krumpira omogućuje bolju kontrolu nad unosom soli. Osim soli, ova jela često sadrže i zasićene masnoće. Korištenje začinskog bilja može poboljšati okus bez dodatne soli.
11 /28
VOYO logo

Sol je neizostavan začin u kuhinji, ali prekomjerna konzumacija može imati ozbiljne zdravstvene posljedice. Mnogi prehrambeni proizvodi, posebno prerađeni i gotovi obroci, sadrže visoke količine soli koje često prelaze preporučene dnevne unose.

S obzirom na to, važno je da ste svjesni količine soli koju unosite i da tražite načine kako smanjiti njen unos bez kompromisa u okusu.

Pogledajte u galeriji koji proizvodi obiluju solju.

VOYO logo
Pogledaj još galerija