ODLIČAN TRIK: /

Najbolji i najsigurniji mogući način da odmrznete piletinu

Zasigurno vam se već dogodilo da se vraćate kući s posla i tek tada shvatite da onu piletinu koju ste sinoć isplanirali za današnji ručak, niste izvadili iz zamrzivača.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Naime, stručnjaci savjetuju da piletinu ostavite u hladnoj vodi dok vi pripremate i režete ostale namirnice potrebne za spravljanje objeda.

Premda će mnogi u takvim situacijama posegnuti za možda najbržim rješenjem, odnosno mikrovalnom pećnicom, znalci kažu kako to nije baš najzdravija varijanta.

Jeff Potter, autor knjige Cooking for Geeks, kaže da je meso najbolje otapati u hladnoj vodi. U videu je prikazao primjer s kockicom leda koja se brže otopila u hladnoj vodi nego u suhoj posudi, a tvrdi da na isti način reagira i meso.

Vruću, pa čak i toplu vodu treba izbjegavati pri odmrzavanju jer se na taj način meso već počinje termički obrađivati.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Izdvojeno
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx