Kuhinja i recepti /

Nemojte je bacati: Evo kako možete iskoristiti čokoladu koja je pobijelila

Svakome se dogodilo da je otvorio čokoladu kojoj je površina pobijelila

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Bjelina na površini se može formirati kada čokolada, dok je uskladištena, omekša toliko da se kristali kakao maslaca otope, a molekule masnoće izbiju na površinu i formiraju nove kristale.

Jednorog čokolada postoji, u sebi ima jestive šljokice i izgleda bolje nego što smo zamišljali

Čokolada se može i 'ušećeriti'. To se događa kad se voda ili vlaga probiju kroz ambalažu i otope dio šećera iz čokolade. Kad voda ispari, na površini ostaje tanki sloj šećera. Dobra vijest je što se i takva čokolada može koristiti, iako ne kao prije.

Ako pravite neku kremu ili nadjev s takvom čokoladom, bijeli sloj će se ponovno pojaviti. No, možete je koristiti kao dodatak tijestu, a može je se i jesti iako će oni s istančanim nepcem osjetiti razliku.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Izdvojeno
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx