
Napravite lepinju po svom ukusu

Savršeno se spaja s raznim specijalitetima s roštilja, ali isto tako se poslužuje kao zamjena za kruh. Njezina jednostavna priprema privući će i amatere u kuhinji.
Sastojci za 4 osobe: 850 g brašna žličica šećera 6 dl vode 14 g suhog kvasca 2 žličice soli
Priprema: U 800 g prosijanog brašna dodajte kvasac, sol i šećer. Dobro promiješajte, pa dodajte hladnu vodu i mijesite oko 20 minuta. Voda bi trebala biti što hladnija, pa je držite oko dva sata u hladnjaku.
Dodajte ostatak brašna, te zamijesite meko i glatko tijesto.
Oblikujte poluloptu, premažite je vodom i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi oko sat vremena.
Tepsiju premažite uljem. Premijesite tijesto i podijelite na onoliko dijelova koliko lepinja želite. Svaki dio još jednom premijesite, napravite malu poluloptu, pa je razvijte na željenu veličinu.
U nauljenu tepsiju složite lepinje, premažite ih mlakom vodom i ostavite da odstoje oko pola sata. Pecite ih oko 10 minuta na 200°C, a zatim smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 15 do 20 minuta.
Gotove lepinje poprskajte hladnom vodom.














![[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!](http://cdn2.net.hr/media/2025/05/15/1112653/LS-a42b82f8-3173-11f0-9750-72c51a5f9be6-360.webp?1747926638)
[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!

Na današnji dan napustio nas je jedan od najvećih svih vremena: Njegovim odlaskom više ništa nije bilo kao prije
