
Mesna rolada punjena gljivama i lukom

Mesne rolade su jela u kojem će doći do izražaja sva maštovitost i umijeće svake kuharice, jer je mogu puniti s bezbroj kombinacija. Mi vam predlažemo varijantu s gljivama i lukom.
Priprema:
Pomiješajte mljeveno meso, jaja, crvenu papriku, sol, papar, jedan nasjeckani češanj češnjaka, malo nasjeckanog peršina i četiri žlice krušnih mrvica. Ovu smjesu ostavite pola sata u hladnjaku.
Dinstajte sitno nasjeckani luk (sve vrste luka). Dodajte šampinjone i peršin. Posolite, popaprite, ako želite zalijte i bijelim vinom. Ostavite da pirja na laganoj vatri 15 minuta, samo pazite da tekućina ne ispari.
Smjesu mesa, ne pretanku, raširite na aluminijsku foliju. Po mesu rasporedite smjesu s gljivama. Ako je u smjesi još uvijek dosta tekućine, ubacite razmrvljenu krišku kruha.
Savijte u rolu, stavite u kalup za pečenje i pecite na 200 stupnjeva oko 1 sat. Nakon 40 minuta, maknite foliju i pustite da se mesna rolada zapeče.
Ako želite, uz roladu možete ispeći, krumpir, luk i papriku koje ćete posložiti u isti kalup.




![[KVIZ] Koliko znaš o seriji 'Dinastija'?](http://cdn2.net.hr/media/2025/06/05/1297419/H-cbffcc62-093a-4b8a-b16b-12f028232329-550.webp?1749111592)













