Kuhinja i recepti /

Ma kakav kečap, kakva majoneza! Ovaj nešto drugačiji umak za meso, grickalice ili pomfrit nema konkurenciju

Kad ga probaš, neće ti pasti na pamet jesti išta drugo

VOYO logo
VOYO logo

Navikli smo se pomfrit jesti s kečapom, u sendvič stavljati majonezu,a ova dva dodatka jedemo i s mesom te s drugim jelima. No, vrijeme je za nešto novo i drugačije, a to je umak na bazi sira s nekim neuobičajenim sastojcima.

Sastojci

10 ml maslinovog ulja

200 g topljenog sira

200 ml laganog vrhnja ili grčkog jogurta

50 g naribanog sira (gauda, cheddar, edamer)

3 žlice sjemenki bundeve

sol, papar, chilli, i ostalo začini po želji

Priprema

 

Pomiješaj topljeni sir, ulje i vrhnje te smjesu zakuhaj do vrenja. U nju dodaj naribani tvrdi sir, sjemenke bundeve i začine po želji.

Umak prokuhaj još par minuta i možeš ga odmah jesti. Njam!

 

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali