
LOŠE NAVIKE /
Ovih osam stvari ne smijete držati pored štednjaka: 'Može biti opasno'
Kad ga probaš, neće ti pasti na pamet jesti išta drugo
Navikli smo se pomfrit jesti s kečapom, u sendvič stavljati majonezu,a ova dva dodatka jedemo i s mesom te s drugim jelima. No, vrijeme je za nešto novo i drugačije, a to je umak na bazi sira s nekim neuobičajenim sastojcima.
10 ml maslinovog ulja
200 g topljenog sira
200 ml laganog vrhnja ili grčkog jogurta
50 g naribanog sira (gauda, cheddar, edamer)
3 žlice sjemenki bundeve
sol, papar, chilli, i ostalo začini po želji
Pomiješaj topljeni sir, ulje i vrhnje te smjesu zakuhaj do vrenja. U nju dodaj naribani tvrdi sir, sjemenke bundeve i začine po želji.
Umak prokuhaj još par minuta i možeš ga odmah jesti. Njam!