
Ljuta pečena piletina s narančom

Za vruće ljetne dane spremite paprenu piletinu koju možete poslužiti uz rižu ili krumpir. Lagano meso začinjeno vinom, paprikom i narančom osvježit će vam nepce i zasititi i one najgladnije.
Priprema:
Na komadima piletine napraviti ureze, do kosti pa posoliti, popapriti i natrljati ljutom paprikom.
Očistite nekoliko češnja češnjaka, narezati ga na tri dijela pa ugurati u ureze u mesu. Sve složiti u pliću zdjelu i politi sokom od iscijeđenih naranči.
Ostavite da meso stoji u marinadi 3 sata uz povremeno miješanje.
Otopite maslac u tavi i kratko prepržite tanke velike kolute luka.
Na luk dodajte meso, prepržite s obje strane, dodajte malo vode i vino te dinstajte 30-tak minuta.
Poslužite vruće uz rižu ili pire krumpir.






![[KVIZ] Koliko znaš o najvećim vremenskim nepogodama na svijetu?](http://cdn2.net.hr/media/2025/07/08/1318327/H-5e92fa32-713e-4715-93b5-88788d7d95a6-550.webp?1751971974)







![[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!](http://cdn2.net.hr/media/2025/05/15/1112653/LS-a42b82f8-3173-11f0-9750-72c51a5f9be6-360.webp?1747926638)
[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!

Na današnji dan napustio nas je jedan od najvećih svih vremena: Njegovim odlaskom više ništa nije bilo kao prije

Ancelotti mlađi odgađa samostalnu karijeru, pomagat će ocu i na novom poslu




