
Lazanje s mesom

Lazanje su jedno od najpopularnijih jela s tjesteninom, a osim osnovnih sastojaka - bešamela, mljevenog mesa i tjestenine - podložno je i raznim varijacijama.
Priprema
U prikladnoj posudi na vruće ulje dodati nasjeckani crveni luk i češnjak. Pržiti sve dok luk ne dobije zlatnu boju.
Dodati mljeveno meso, koncentrat od rajčice, bijelo vino, nasjeckani peršin i 3 dcl vode – dobro izmješati. Kad prokuha smanjiti temperaturu štednjaka. Umak pirjati 50-ak minuta povremeno mješajući (po potrebi dodavati vodu).
Kad je umak gotov slagati lazanje. Na dnu posude staviti umaka tek toliko da prekrije dno, a zatim prekriti sa 1/5 bešamel umaka. Nakon toga dodati tijesto za lazanje. Tako još dva puta. Na vrh staviti još malo umaka i dodati bešamel.
Tako složene lazanje peći 45 minuta na temperaturi od 125 stupnjeva.














![[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!](http://cdn2.net.hr/media/2025/05/15/1112653/LS-a42b82f8-3173-11f0-9750-72c51a5f9be6-360.webp?1747926638)
[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!

Na današnji dan napustio nas je jedan od najvećih svih vremena: Njegovim odlaskom više ništa nije bilo kao prije

Ancelotti mlađi odgađa samostalnu karijeru, pomagat će ocu i na novom poslu




