KUHARICA SLAVNIH OTKRILA SVOJ TRIK ZA SAVRŠENU JUHU: /

Da vam se povrće ne prekuha, a meso ne ostane žilavo

'Stara koka, dobra juha', čini se, itekako ima smisla

VOYO logo
VOYO logo

Mnogi će se složiti da nitko ne kuha domaću juhu kao baka. Što to bake znaju, a mlađe generacije ne? Iskusna kuharica slavnih osoba otkrila je tajnu savršene pileće juhe. Naime, ako ne znate tehniku, lako se može dogoditi da vam meso ostane žilavo, a povrće prekuhano.

Maggie Beer (73) je za 9Kitchen podijelila nekoliko trikova. Ona juhu voli kuhati s komoračem, peršinom i repom. Prije no što ga ubaci u lonac, ona povrće zalije maslinovim uljem i stavi u pećnicu. Na taj način će očuvati boju i okus. Nije loše dodati i leću ili slanutak, koji obogaćuju aromu juhe. Možete staviti i ječam, ali njega valja najprije samostalno prokuhati pa ga dodati na kraju.

Što se mesa tiče, Beer uvijek kupuje stariju kokoš. Sjetite se one: "Stara koka, dobra juha". Također, nemojte skidati kožu. Tijekom samoga kuhanja, meso izvadite iz juhe kad je gotovo, a potom ga ponovno vratite na kraju kuhanja. Mnogi pribjegavaju kuhanju na velikoj vatri (jer je brže gotovo), no tako će meso ostati žilavo. Krčkanjem na laganoj vatri dobivate više okusa.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali