VRHUNSKI RECEPT /

Krumpir salata će biti ukusnija ako dodate sastojak iznenađenja: 'Daje hrskavost'

Kako biste napravili krumpir salatu potrebni su vam: majoneza, limun, ocat i sastojak iznenađenja

VOYO logo
VOYO logo

Krumpir salata jednostavna je za pripremu i vrlo ukusan dodatak jelima, a neki je vole jesti i kao samostalan obrok. Za ovo jelo postoje brojni recepti, a mi vam donosimo jedan s iznenađujućim sastojkom.

Kako biste napravili krumpir salatu potrebni su vam kremasta majoneza, sočni limun i malo octa, koji stvaraju laganu i uravnoteženu bazu. No, dodavanje hrskave pancete ono je što krumpir salatu zaista podiže na viši nivo.

Ovaj recept je za četiri do šest osoba i može se napraviti za nešto više od 40 minuta, uključujući vrijeme za hlađenje krumpira, piše Express.

Recept za krumpir salatu

"Ovo je klasična krumpir salata s opcionalnom hrskavom pancetom koja će je začiniti. Savršena je za piknike i roštilje, super je jednostavna i potrebno je samo oko 20 minuta za pripremu", rekla je slavna kuharica i "kraljica krumpira" Poppy O'Toole za BBC.

Sastojci:

- 1 kg mladog krumpira, prepolovljenog ili narezanog na četvrtine tako da svi budu slične veličine,

- 150 g dimljene pancete ili slanine narezane na kockice,

- Četiri mlada luka, tanko narezana,

- Dvije žlice punomasne majoneze,

- Jedan limun, samo korica,

Jedna čajna žličica bijelog vinskog octa,

- Sol i svježe mljeveni crni papar

Krumpir salata će biti ukusnija ako dodate sastojak iznenađenja: 'Daje hrskavost'
Foto: Pixabay

Priprema:

1. Stavite krumpir u veliku posudu i prelijte ga s dovoljno hladne vode da ga prekrije. Pospite obilnom količinom soli.

Stavite posudu na jaku vatru i zakuhajte vodu. Kuhajte krumpir deset do petnaest minuta ili dok ne omekša dovoljno da lako klizi s noža kada se probode.

2. Nakon što se skuha, dobro ocijedite krumpir i ostavite ga da odstoji dok se ne ohladi na sobnu temperaturu.

3. Komadiće ili kockice pancete stavite u tavu dok je još hladna, a zatim stavite tavu na srednje jaku vatru. Pržite ih dok ne dobiju tamno zlatnu boju i ne postanu hrskavi.

4. Izvadite ih šupljikavom žlicom i prebacite na tanjur obložen kuhinjskim papirom kako bi upio višak masnoće. Ne bacajte otopljenu masnoću koja je ostala u tavi.

5. Otprilike četvrtinu mladog luka i pancete sačuvajte za kasnije ukrašavanje. Ostatak sastojaka, osim krumpira, stavite u veliku zdjelu za miješanje, dodajte žlicu ili dvije masti od pancete za bogatiji okus. Sve dobro promiješajte, a zatim začinite solju i crnim paprom po ukusu.

6. Na kraju lagano umiješajte ohlađeni krumpir dok se ravnomjerno ne prekrije. Pospite mladim lukom i hrskavom pancetom te poslužite.

POGLEDAJTE GALERIJU

POGLEDAJTE VIDEO: Liječnik o metabolizmu, njegovim bolestima i poremećajima: 'Radi se o nizu kemijskih reakcija s jednim ciljem'

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali