Kuhinja i recepti /

Karamele na domaći način

Obožavate okus karamele? Ako ste jedan pd zaljubljenika u ovu poslasticu, predlažemo vam jednostavni recept po kojem uvijek možete napraviti omiljenu slasticu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Priprema:

Uspite šećer u lonac, ulijte vodu tako da klizi po rubu lonca, tako ćete izbjeći svako prskanje šećernih kristalića po rubovima. Neka prokuha pa ostavite na najvećoj vatri dok smjesa ne dobije boju jantara. Ugasite vatru pa s drvenom kuhačom umiješajte maslac i vrhnje.

Izlijte u plići kalup obložen namašćenim papirom. Neka se hladi.

Stvrdnuti karamel isijecite na kvadratiće i poslužite.

Nakon hlađenja, karamele držite na sobnoj temperaturi.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Izdvojeno
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx