Kuhinja i recepti /

Jeste li znale da vrlo vjerojatno cijelo vrijeme krivo skladištite rajčicu?

Ovo će vas možda iznenaditi

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Većina nas kada kupimo povrće pa tako i rajčicu prvo što napravimo je da ju stavimo u zamrzivač bez previše razmišljanja o tome na koju stranu ju stavljamo. Ispada da je glavni krivac propadanja rajčica upravo pogrešan način njezinog čuvanja.

Bitna je stabljika

YouTube kuhar J. Kenji López-Alt otkrio je u čemu je tajna. Kako bi rajčica što dulje ostala svježa važno je da se okrene naopako. Dakle, uklonite višak stabljike i rajčicu položite okrenutu prema dolje. Kraj stabljike treba dodirivati radnu površinu. Stvar je u koži rajčice koja je zaslužna za njenu sočnost. Kada je strana sa stabljikom okrenuta prema gore sokovi isparavaju, a koža postane naborana i samim time rajčica trune. Ako vam i dalje nije jasno o čemu pričamo najbolje da pogledate video.

Izvor: Her

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Izdvojeno
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx