Kuhinja i recepti /

Fajita s govedinom i salsom

Hrana meksičkih siromaha postala je hit širom svijeta. Osim navedenih namirnica u fajitu možete dodati i ljutu papričicu, grah, kukuruz ili neko drugo povrće.

VOYO logo
VOYO logo

Upute:

Prvo pripremite salsu. Na maslinovom ulju na laganoj vatri pirjajte jedan nasjeckani crveni luk i češnjak. Dodajte rajčice i pirjajte dok salsa ne bude malo gušća. Posolite, ispasirajte i ostavite sa strane neka se hladi.

Ako nemate mogućnost luk i meso ispeći na roštilju zagrijte tavu pa pirjajte dva preostala luka. Dodajte meso. Pečeno meso narežite na tanke kriške.

Na vrućoj tavi bez ulja zapecite tortilje - dok ne dobiju lijepu boju.

Zatim slažite fajitu. Na sredinu pojedine tortilje položite trake mesa, luk, narezani peršin, malo narezanog koromača (bijeli dio tj, lukovicu biljke) i salsu. Preklopite tortilju oko nadjeva i poslužite.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali