RAZLIKA JE NEBO I ZEMLJA /

Chef podijelo kako napraviti savršenu kajganu: 'Jednostavno jelo, ali prečesto loše izvedeno. Jedna stvar je ključna'

Jedan začin čini nevjerojatnu razliku, a kuhar ističe kako ni s ovim jednostavnim jelom nema žurbe

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Britanski kuhar Robbie Bell, trenutno chef u Melbourneu, podijelio je  viralni video na TikToku koji prikazuje točno kako napraviti savršenu kajganu.

"Jednostavno, ali prečesto nepravilno izvedeno -  kajgana. S njom nema žurbe, a stalno miješanje je ključno", ističe Robbie. "Volim svoju kajganu 'neurednu' i mekanu, sa svježim koprom."

Nakon što je razbio i vilicom umutio jaja, u tavi je na srednjoj vatri otopio izdašnu količinu maslaca. Kad je maslac zavrio, ulio je smjesu od jaja.

Koristeći silikonsku lopaticu, odmah je promiješao jaja oko tave čim  se počela krutiti.

Začin koji čini veliku razliku

"Trik je u tome da ne prestanete zuriti", kaže  Robbie ističući da se kajganu cijelo vrijeme mora držati na oku.

Robbie je zatim dodao žlicu crème fraîcheja (može poslužiti i kiselo vrhnje ili mileram) i nastavio miješati jaja.  

Zatim je jaja začinio drobljenim paprom i prstohvatom morske soli, a zatim usitnjenim svježim koprom.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Izdvojeno
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx