
Chef Gretić s nama je podijelio svoj recept za desert koji odlično sjeda nakon ručka

Ako doma imate jabuke, a ne želite raditi tradicionalni desert poput pite od jabuka, već želite isprobati nešto novo i uzbudljivo, preporučujemo vam crumble od jabuke s neodoljivom i laganom creme anglaise, recept koji nam je otkrio chef Tom Gretić iz RTL-ova showa Hell's Kitchen.
POGLEDAJTE VIDEO: Pomoćnici Toma Gretića u Hell's Kitchenu otkrili što možemo očekivati od chefa: 'Možda neće biti kao Gordon Ramsay, ali…'
Iako vam možda ovo zvuči komplicirano, radi se o jednostavnom desertu koji ćete raditi u tri dijela. Krema se radi od jaja i vrhnja za kuhanje, a biskvit od brašna i maslaca bez jaja.
Creme anglaise:
Sastojci:
0,5 l vrhnja za kuhanje,
mahuna vanilije,
5 žumanjaka,
70 g šećera.
Priprava:
Vrhnje i vaniliju zakuhati. Žumanjke pomiješati sa šećerom i preliti ih vrućim vrhnjem, promiješati i vratiti na kuhanje. Uz stalno miješanje kremu zagrijati na 76 °C te ohladiti.
Crumble sastojci:
Oštro brašno,
Šećer,
Maslac.
Priprava:
Napraviti smjesu od oštrog brašna, šećera i maslaca u omjeru 3:2:1, dodati tostirane sjeckane lješnjake i ispeći na 180 °C oko 15 minuta.
Jabuke priprava:
Jabuke narezati na tanke ploške, začiniti šećerom, koricom limuna, sokom naranče, cimetom i maslacem, stisnuti između dva pleha i peći prvo na 200 °C pola sata, a nakon toga na 160 °C još 40 minuta. Ohladiti i narezati.
Show "Hell's Kitchen Hrvatska" gledajte na RTL-u i platformi Voyo!















