Kuhinja i recepti /

Cannelloni s mljevenim mesom

Cannelloni su veća vrsta cjevaste tjestenine. I sam termin cannelloni doslovno znači 'velike cijevi'.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Neki kažu da su cannelloni zapravo lazanje za djecu. Naime, okus je baš kao i kod lasagne, ali struktura je prikladnija za jesti.

Kako kuhati cannelloni?

Prvo, trebate kuhati cannelloni u slanoj kipućoj vodi 4-5 minuta. Isperite hladnom vodom, ocijedite i položite na krpu da se osuši. Napunite ih i ispecite. Vrijeme pripreme - 30 min Vrijeme kuhanja - 30 min

Upute:

U velikoj tavi ugrijte maslinovo ulje. Dodajte narezani češnjak, kasnije dodajte nasjeckani luk i kuhajte dok ne omekša.

Dodajte meso i kuhajte na laganoj vatri. Kad je meso gotovo, ugasite i neka se ohladi.

U velikoj zdjeli dobro izmiješati meso, krušne mrvice, nasjeckani peršin i origano i začinite sa soli i paprom. Zatim dodajte ribani sir, vino i jaja. To dobro izmiješati i pustiti da stoji.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

U međuvremenu kuhati umak. Istopite maslac u tavi, dodati sjeckani luk pa pirjajte dok ne omekša. Dodati origano, timijan, sol i papar, dobro izmiješati. Dodajte rajčice, koncentrat rajčica i vino pa promiješajte.

Ispunite cannelloni cijevi s nadjevom. Kad ste ih poslagali u kalupu za pečenje, ulijte umak od rajčice po njima. Pospite parmezanom. Pokrijte folijom i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 C, 25-30 minuta. Ako koristite već kuhane cannelloni, trebate peći samo 15-20 minuta dok ne dobije zlatnosmeđu boju.

Poslužite vruće i ukrasite začinskim biljem.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Izdvojeno
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx