
Brzinski ručak: Zapečeni fileti tilapije s parmezanom i kuhanim povrćem

Za pripremu ove ukusne ribe treba vam svega 15 minuta
I ovaj vam petak, već tradicionalno, prenosimo jedan riblji recept, a ovaj je ne samo ukusan, već i gotov za manje od pola sata.
Uz ovu ribu sa sirom odlično će ići neki laganiji prilog, a možete ga odabrati po vlastitom ukusu.
pola šalice naribanog parmezana
60 grama rastopljenog maslaca
3 velike žlice majoneze
2 velike žlice svježeg limunovog soka
pola žličice suhog bosiljka
pola žličice mljevenog crnog papra
pola žličice mljevenog, suhog luka
pola žličice soli
1 kilogram fileta tilapije
Upalite pećnicu da se zagrije na oko 180 stupnjeva, a lim u kojem ćete peći ribu premažite maslacem ili obložite folijom/papirom za pečenje.
U manjoj zdjeli pomiješajte parmezan, maslac, majonezu i limunov sok te u smjesu dodajte boliljak, papar, sušeni luk i sol. Sve još jednom dobro promiješajte i ostavite sa strane.
Filete ribe složite na lim za pečenje te ih stavite u pećnicu na 2-3 minute. Zatim ih izvadite, okrenite i ponovo vratite u pećnicu na 3 minute. Izvadite ih i na njih stavite pripremljenu smjesu parmezana i ostalih sastojaka. Zatim ribe vratite u pećnicu i pecite oko 2 minute, dok se smjesa sira ne rastopi i ne dobije zlatnu boju, a riba ne bude mekana. Ali pazite da je ne prepečete!
Za prilog poslužite kuhani krumpir s peršinom (ili bilo kakvo povrće po vašem ukusu). Dobar tek!


