Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Zapečene rajčice punjene rižom, šampinjonima i sirom

Već sam pogled na ove crvene ljepotice izaziva sline

VOYO logo
VOYO logo

Rajčice mogu biti odlične kao glavno jelo jer su kao stvorene za punjenje različitim sastojcima, a danas je na meniju nezaobilazna riža i malo sira. Brzo i lako ;)

Sastojci:

5 većih rajčica

4 šampinjona

200 g feta sira

100 g kuhane riže

2 češnja češnjaka

sol, papar, bosiljak

Priprema:

 

Odrežite vrh rajčicama, izdubite ih i stavite u vatrostalnu posudu. Šampinjone narežite, začinite i malo ih prodinstajte na masnoći.

Pomiješajte rižu, feta sir, izrezane ostatke rajčice, češnjak te sve dobro začinite.

Napunite rajčice smjesom i pecite ih u pećnici 15-20 minuta na 200 °C. Dobar tek!

 

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali