Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Varivo od leće, povrća i kobasica

Variva su odličan izbor za ručak kada ne znate što biste kuhali jer su gotova za tili čas

VOYO logo
VOYO logo

Ukusno, brzo gotovo i zasitno, varivo se može pripremiti od raznih namirnica, a danas vam donosimo recept u kojem ćete nesumnjivo uživati.

Sastojci:

 

3 kobasice

300 grama zelene leće

300 grama špinata

1 veliki luk

4 češnja češnjaka

3 stapke celera

4 do 5 mrkvi srednje veličine

800 ml pilećeg ili junećeg temeljca

1 žlica bosiljka

3 žlice koncentrata rajčice

malo vinskog octa

sol i papar

svježi peršin

Priprema:

 

Na malo ulja u dubokoj posudi popržite kobasice narezane na kolutiće. Kada su gotove, maknite ih sa strane.

Isperite leću u hladnoj vodi i stavite ju kuhati u 600 ml vode. Sitno narežite luk i češnjak pa ih popržite u istoj posudi u kojoj ste pržili kobasice.

Luk zalijte s malo temeljca te ga dinstajte par minuta. U lonac s lećom dodajte mrkvu, celer, luk, kobasice i začinite po želji.

Kuhajte varivo još desetak minuta dok povrće ne omekša, a zatim dodajte špinat i koncentrat rajčice. Na kraju dodajte svježi peršin. Dobar tek!

 

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali