
Brzinski ručak: Varivo od leće, povrća i kobasica

Variva su odličan izbor za ručak kada ne znate što biste kuhali jer su gotova za tili čas
Ukusno, brzo gotovo i zasitno, varivo se može pripremiti od raznih namirnica, a danas vam donosimo recept u kojem ćete nesumnjivo uživati.
Sastojci:
3 kobasice
300 grama zelene leće
300 grama špinata
1 veliki luk
4 češnja češnjaka
3 stapke celera
4 do 5 mrkvi srednje veličine
800 ml pilećeg ili junećeg temeljca
1 žlica bosiljka
3 žlice koncentrata rajčice
malo vinskog octa
sol i papar
svježi peršin
Priprema:
Na malo ulja u dubokoj posudi popržite kobasice narezane na kolutiće. Kada su gotove, maknite ih sa strane.
Isperite leću u hladnoj vodi i stavite ju kuhati u 600 ml vode. Sitno narežite luk i češnjak pa ih popržite u istoj posudi u kojoj ste pržili kobasice.
Luk zalijte s malo temeljca te ga dinstajte par minuta. U lonac s lećom dodajte mrkvu, celer, luk, kobasice i začinite po želji.
Kuhajte varivo još desetak minuta dok povrće ne omekša, a zatim dodajte špinat i koncentrat rajčice. Na kraju dodajte svježi peršin. Dobar tek!













