
Brzinski ručak: Turske kofte sa svježom salatom i dresingom od jogurta i majoneze

Zanimljivo tursko jelo zapravo je jako slično nečemu što jako volimo jesti
Turske kofte ili mesne okruglice slične su našim faširancima ili ćuftama, ovisi na koji način ih se pripremi. Mogu biti kuhane u nekom finom umaku ili popržene na maslacu sa nekim zanimljivim prilogom.
Sastojci:
750 g mljevenog mesa
2 glavice luka
2 šnite kruha bez kore
1 jaje
malo peršina
žlica kumina
2 žličice soli
maslac
Priprema:
Namočite kruh u vodi, dobro ga ocijedite i razmrvite. Dodajte nascjekani luk, mljeveno meso, jaje, peršin, kumin i sol te dobro promiješajte.
Oblikujte loptice željene veličine ili duguljastog oblika, kako vam više odgovara, te ih popržite sa svih strana dok ne dobiju lijepu smeđu boju.
Poslužite ih s pomfrijem ili miješanom salatom te poškropite dresingom od jogurta i majoneze. Dobar tek!













