
Brzinski ručak: Tart s rajčicama, mozzarellom i maslinama

Nakon uživanja u šunkici, jajima i francuskoj salati, vrijeme je za nešto lagano i povrtno
Tko ne voli fini tart? Još ako je obogaćen ukusnom mozzarellom koja se izvrsno topi, sočnim rajčicama i crnim maslinama, sigurni smo da će vam popuniti želučiće :)
Za tijesto
250 g oštrog brašna
130 g hladnog maslaca, narezan na listiće
pola žličice praška za pecivo
pola žličice soli
2-3 žlice hladne vode
Za nadjev
200 g kiselog vrhnja
3 jaja
cherry rajčice
mozzarella
crne masline
vegeta, bosiljak, origano
Za početak zamijesite prhko tijesto od brašna, maslaca, praška za pecivo i soli. Maslac u brašnu razmrvite prstima te dodajte vodu. Od tijesta oblikujte kuglu i ostavite u hladnjaku oko 20 minuta.
Tijesto razvaljajte i prebacite u kalup za tart, izbodite ga vilicom i pecite oko 15 min. na 190 °C. Umutite jaja i kiselo vrhnje te dodajte bosiljak i vegetu.
Rajčice prepolovite, masline odkoštite i narežite na kolutiće, a mozzarellu na ploške. Na polupečeno tijesto rasporedite masline, rajčice i mozzarellu, prelijte jajima te zapecite u pećnici.


















