Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Tart s rajčicama, mozzarellom i maslinama

Nakon uživanja u šunkici, jajima i francuskoj salati, vrijeme je za nešto lagano i povrtno

VOYO logo
VOYO logo

Tko ne voli fini tart? Još ako je obogaćen ukusnom mozzarellom koja se izvrsno topi, sočnim rajčicama i crnim maslinama, sigurni smo da će vam popuniti želučiće :)

Sastojci:

Za tijesto

250 g oštrog brašna

130 g hladnog maslaca, narezan na listiće

pola žličice praška za pecivo

pola žličice soli

2-3 žlice hladne vode

Za nadjev

200 g kiselog vrhnja

3 jaja

cherry rajčice

mozzarella

crne masline

vegeta, bosiljak, origano

Priprema:

 

Za početak zamijesite prhko tijesto od brašna, maslaca, praška za pecivo i soli. Maslac u brašnu razmrvite prstima te dodajte vodu. Od tijesta oblikujte kuglu i ostavite u hladnjaku oko 20 minuta.

Tijesto razvaljajte i prebacite u kalup za tart, izbodite ga vilicom i pecite oko 15 min. na 190 °C. Umutite jaja i kiselo vrhnje te dodajte bosiljak i vegetu.

Rajčice prepolovite, masline odkoštite i narežite na kolutiće, a mozzarellu na ploške. Na polupečeno tijesto rasporedite masline, rajčice i mozzarellu, prelijte jajima te zapecite u pećnici.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali