
Brzinski ručak: Sočna mesna štruca

Mesna štruca napravi se za čas, a od nje se može najesti cijela obitelj
Tradicionalno jelo koje ne zahtijeva neke posebne vještine u kuhinji pa je dobar izbor za ručak i za one koji se baš i ne snalaze s namirnicama.
Sastojci:
2 nasjeckana luka
900 g mljevenog mesa
115 ml kečapa
2-3 češnja češnjaka
3 žlice senfa
2 umućena jaja
2-3 žlice krušnih mrvica
sol, papar, peršin
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 °C. U zdjeli dobro pomiješajte sve sastojke, najbolje rukama kako bi se dobro sjedinili.
Soli i papra stavite koliko mislite da će vam odgovarati; obično je dosta veći prstohvat.
Od ove smjese možete napraviti jednu veliku ili dvije male štruce, kako vam je po volji. Smjesu smjestite u kalup za pečenje i pecite oko sat vremena. Dobar tek!


