Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Složenac od batata, kobasica, povrća i sira

Puno povrća s dodatkom mesa i zdravog batata uvijek čini dobar ručak

VOYO logo
VOYO logo

Složenci su odlični za dane kada ste u žurbi i kada vam zbilja ne pada na pamet što kuhati. U njih možete staviti što god vam srce želi, a jedne od najboljih kombinacija uvijek su povrće, meso i sir uz dodatak dobrih začina. Pa krenimo!

Sastojci:

1 veliki slatki krumpir, oguljen i narezan na kockice

dva para kobasica po želji

1 luk, grubo nasjeckan

2 češnja češnjaka

1 crvena paprika

1 zelena paprika

2 šake gljiva

2 šake kuhanog špinata

7 cherry rajčica

4 velika jaja

pola šalice mlijeka

naribani sir

sol, papar, peršin i začini po želji

Priprema:

 

Zagrijte pećnicu na 200 °C te namastite protvan za pečenje. Na malo maslinova ulja kratko popržite slatki krumpir, zatim ga pokrijte i kuhajte 10 minuta dok ne omekani.

Kada je gotov, preselite ga u protvan. U istoj tavi dinstajte kobasice, te dodajte luk i češnjak. Dodajte gljive i papriku te dinstajte oko 3 minute.

Dodajte špinat i nastavite dinstati dok ne povene. Začinite po želji i preselite sve u protvan te dodajte narezane rajčice.

Pecite u pećnici oko 10 minuta te na kraju prelijte složenac s mješavinom umućenih jaja s mlijekom i naribanim sirom. Kratko zapecite dok se jaja ne stegnu, a sir ne rastopi. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali